Samenleven

Willen u en uw partner samen verder door het leven, maar wilt u niet trouwen? Dan is het verstandig om afspraken over financiën, verzekeringen en andere praktische zaken vast te leggen in een samenlevingscontract. Notaris De Kroon helpt u daarbij. Zij is de deskundige bij uitstek voor het opstellen van een samenlevingscontract. Ze weet precies welke aandachtspunten aan bod moeten komen en spreekt deze met u door. Zo bent u er zeker van dat het contract alle punten bevat die voor u belangrijk zijn.
Lees meer over samenleven

Trouwen

Heeft u plannen om te trouwen of uw partnerschap te registreren? In de wet is het zo geregeld dat u trouwt in gemeenschap van goederen, tenzij u iets ander regelt. Trouwen in gemeenschap van goederen houdt onder meer in dat inkomsten, vermogen en schulden gemeenschappelijk worden. U bent dus allebei persoonlijk eigenaar, maar ook persoonlijk aansprakelijk voor alles wat elk van u beiden aan schulden en bezittingen heeft.
Lees meer over trouwen

Scheiden

Een echtscheiding is heel ingrijpend. Er komt veel op u af. Allereerst de emoties over het besluit om uit elkaar te gaan. Logisch dat die er zijn. Maar als duidelijk is dat er geen weg meer terug is, komt ook de zakelijke kant om de hoek kijken. Ieder zal weer een eigen leven moeten gaat leiden, gescheiden van elkaar. Maar hoe pakt u dat aan? Wat moet u daar dan allemaal voor regelen?
Lees meer over scheiden

Estate planning

Heeft u een vermogen opgebouwd en wilt u dit graag fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan uw erfgenamen? Estate is het Engelse woord voor nalatenschap. Met estate planning regelt u op verantwoorde wijze uw erfenis. U treft maatregelen om uw vermogen zo na te laten als u dat wilt en tegelijkertijd het totaal verschuldigde successierecht te beperken.
Lees meer over estate planning

Erven

Op 1 januari 2003 is een nieuwe wet ingevoerd, waarmee het erfrecht grondig is veranderd. Onder het nieuwe erfrecht krijgen de kinderen van een overleden ouder hun erfdeel in de vorm van een vordering op de langstlevende echtgenoot. Zij kunnen hun erfdeel dus niet zomaar opeisen. De langstlevende echtgenoot wordt eigenaar van alle bezittingen, onder de verplichting om alle schulden voor zijn of haar rekening te nemen.
Lees meer over erven